Αξιοθέατα

OLD TOWNΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 
Η υπέροχη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη και έχει ανακηρυχθεί από το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες με το τακτοποιημένο ταλαντούχο ταλέντο που συνδυάζει χθες και σήμερα. Κυριαρχούμενο από το επιβλητικό Παλάτι των Μεγάλων Διδασκάλων, αυτή η οχυρωμένη μεσαιωνική πόλη περιβάλλεται από τάφρους και τοίχους που αριθμούν έως και 4 χλμ. Συνολικά..

ARXAIO STADIO

ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 
Στην κορυφή του Monte Smith, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική γραφική θέα πάνω από την πόλη και την παραλία, θαυμάστε τον Ναό του Απόλλωνα και το εντυπωσιακό αρχαίο ανοιχτό γήπεδο γύρω από το ξενοδοχείο.

MIYSEIAΜΟΥΣΕΙΑ 
Για όσους αγαπούν τις αρχαιότητες και θέλουν να συναντήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου, υπάρχουν πολλά μουσεία. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, όπως το αρχαιολογικό μουσείο, το βυζαντινό μουσείο, το ροδιακό σπίτι, η δημοτική γκαλερί τέχνης κλπ.

FILERIMOSΦΙΛΕΡΗΜΟΣ (12Α από την πόλη της Ρόδου) 
Το μοναστήρι της Παναγίας και τα λείψανα της αρχαίας ακρόπολης της Ιαλυσού, μιας από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου, βρίσκεται στο λόφο Φιλέρημος. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος του μονοπατιού του Γολγοθά, ένα προστατευμένο μονοπάτι με μια σειρά από πλάκες που δείχνουν σκηνές του Πάθους. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ένα τεράστιο επιβλητικό σταυρό, από την κορυφή του οποίου μπορεί κανείς να θαυμάσει την υπέροχη θέα πάνω σε χωριά και φωτεινά καταπράσινα κοιλάδες που απλώνεται γενναιόδωρα.

PETALOUDESΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ (ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ 28km από την πόλη της Ρόδου) 
Αυτή η κοιλάδα είναι καλυμμένη από πεύκα και δέντρα, τα οποία προσελκύουν πολυάριθμες καφέ-κόκκινες πεταλούδες (σκώρος του είδους panaxia quadripunctaria) από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο. Είναι μια εντυπωσιακή φυσική ομορφιά με στενούς και πετρώδεις πεζόδρομους, λίμνες διακοσμημένες με νούφαρα, ρουστίκ γέφυρες, τρεχούμενα νερά και χώρους ανάπαυσης. Μια μυρωδιά ρητίνης και ένα θαυμάσιο συναίσθημα ειρήνης συνοδεύουν τους επισκέπτες σε όλη τη διαδρομή μέχρι την κορυφή της κοιλάδας.

KAMEIROSΑΡΧΑΙΑ ΚΑΜΕΙΡΟΣ (37 km από την πόλη της Ρόδου) Η δυτική πλευρά του νησιού είναι η μικρότερη από τις τρεις αρχαίες πόλεις που σχημάτιζαν το κράτος της Ρόδου. Πιο απομονωμένη και συντηρητική από την εμπορική Λίνδο και την αριστοκρατική Ιαλυσό, διατήρησε τον αγροτικό της χαρακτήρα σε όλη την αρχαιότητα. Τα ερείπια αυτής της πόλης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνιστικής αστικής διαρρύθμισης και αρχιτεκτονικής, με τη διαίρεσή της σε ζώνες για δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, τη διαχείρισή της γύρω από τις φυσικές πλαγιές του λόφου και το σύστημα σκακιέρας των δρόμων.

MONOLITHOSΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ (79 km από την πόλη της Ρόδου)
Το χωριό οφείλει το όνομά του σε ένα τεράστιο βράχο που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και πάνω στο οποίο χτίστηκε ένα κάστρο. Μέσα στα τείχη αυτού του ανεβασμένου οχυρού μπορείτε να βρείτε τις εκκλησίες του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Γεωργίου με ωραίες τοιχογραφίες.

KALITHEAΚΑΛΛΙΘΕΑ (10 km από την πόλη της Ρόδου)
Βρίσκεται νότια του χωριού Κοσκινού, ένα πολύχρωμο και παραδοσιακά χτισμένο χωριό, την Καλλιθέα, γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της. Η περιοχή είναι γεμάτη υπέροχους κήπους και οι απόκρημνοι βραχώδεις κολπίσκοι της είναι ιδανικοί για καταδύσεις.

7 SPRINGS7 ΠΗΓΕΣ (ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ, 33 km από την πόλη της Ρόδου) 
Μια τοποθεσία φυσικής ομορφιάς με το άρωμα του πεύκου σε κάθε αναπνοή ... Ξύλινες γέφυρες και ρέοντα ποτάμια θέτουν τη διάθεση στις Επτά Πηγές. Χαλαρώστε και απολαύστε το ποτό ή το γεύμα σας δίπλα στο ποτάμι. Οι περιπλανώμενοι περιπέτειας μπορούν να περπατήσουν γύρω από τα μονοπάτια που ψάχνουν για την πηγή καθεμιάς από τις επτά πηγές!!

LINDOSΛΙΝΔΟΣ (47 km από την πόλη της Ρόδου) 
Το σύνολο του χωριού είναι ένα μοναδικό διατηρητέο μνημείο. Διαθέτει έναν κομψό συνδυασμό του γαλάζιου ουρανού και της θάλασσας με το εκθαμβωτικό λευκό χρώμα των παραδοσιακών σπιτιών και ήταν μια ισχυρή πόλη στην αρχαιότητα. Η εκπληκτική ομορφιά του κάστρου των ιπποτών, η Ακρόπολη της Lindian Athena στην κορυφή του λόφου και τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, συλλαμβάνουν τους επισκέπτες με εκπληκτικό τρόπο. Περπατήστε στα μικρά δρομάκια ή επισκεφθείτε την Ακρόπολη είτε με τα πόδια ή ... χρησιμοποιώντας τα "ταξί της Λίνδου", τα διάσημα γαϊδούρια!

PRASONISIΠΡΑΣΟΝΗΣΙ (100 km από την πόλη της Ρόδου) 
Για όσους αγαπούν τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και αναζητούν περιπέτεια για windsurfing, το Πρασονήσι, το νότιο σημείο του νησιού, αποτελεί ιδανική πρόταση. Η παραλία της δυτικής πλευράς είναι συνήθως άνεμος, σε απόλυτη αντίθεση με την ανατολική πλευρά, η οποία είναι συνήθως ήρεμη. Μπορείτε να φτάσετε στο Πρασονήσι από την ανατολική ή τη δυτική πλευρά του νησιού. Δοκιμάστε τις δύο διαδρομές, μία για να την φτάσετε και η άλλη για να φτάσετε στην περιοχή, ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα οδηγήσετε μέσα από την υπέροχη εξοχή του νησιού.