Τετάρτη, 12/12/2018

special-offer

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

MotorClub Kiriakos Adv 010314

Photos from Rhodes island

Kallithea DSC06433

Palia Poli Pan 1

Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

Η μεγαλοπρεπής μεσαιωνική πόλη της Ρόδου είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες με το απλό, σαγηνευτικό ταλέντο να συνδυάζει το χτες με το σήμερα. Δεσπόζουσα με το επιβλητικό παλάτι του μεγάλου μαγίστρου αυτή η οχυρωμένη Μεσαιωνική Πόλη περιτριγυρίζεται από τάφρους και τοίχη τα οποία φτάνουν συνολικά τα 4 χλμ.

Arxaio Stadio 1

ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Στην κορυφή του Μοντε Σμιθ, όπου κανείς μπορεί να απολαύση μία μοναδική γραφική θέα της πόλης και της ακροθαλασσιάς, βρίσκεται ο ναός του Απόλλωνα και λίγο πιο κάτω, το εντυπωσιακό αρχαίο υπαίθριο στάδιο.

Mouseio 1

ΜΟΥΣΕΙΑ

Για όσους λατρεύουν τις αρχαιότητες αλλά επίσης επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου, αρκετά μουσεία είναι διαθέσημα, τα περισσότερα τα οποία βρίσκονται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όπως το Αρχαιολογικό μουσείο, το Βυζαντινό μουσείο, το Ροδιακό σπίτι, η Δημοτική έκθεση τέχνης κλπ.

Filerimos 12949000

ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ (12 km από την πόλη της Ρόδου)

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Φιλερήμου και τα απομεινάρια της αρχαίας ακρόπολης της Ιαλυσού, μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου, βρίσκονται στην κορυφή του Φιλέρημου. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος ενός 'Γολγοθά', ενός δεντροσκέπαστου μοναπατιού με μια σειρά από βωμούς οι οποίοι απεικονίζουν σκεινές από τα Πάθη του Κυρίου. Το μονοπάτι αυτό οδηγεί σε ένα τεράστιο επιβλητικό σταυρό, από την κορυφή του οποίου κάποιος μπορεί να απολαύσει την εξαιρετική θέα των χωριών και των ζωηρά πράσινων κοιλάδων που γενναιόδωρα απλώνονται τριγύρω.

Petaloudes 1

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ (28km από την πόλη της Ρόδου)

Η κοιλάδα των πεταλούδων Μία κοιλάδα, πυκνοφυτεμένη με πεύκα και ρετσίνη, γεμάτη από κοκκινο-καφέ πεταλούδες (το είδος callimorphaquadripunctarea) από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το Σεπτέμβρη. Ενα καμάρι της φύσης με στενά πέτρινα δρομάκια, λίμνες διακοσμημένες με νούφαρα, ξύλινες γέφυρες, τρεχάμενα νερά και χώρους ξεκούρασης. Η μυρωδιά της ρετσίνας μαζί με το φρέσκο χάιδεμα της αύρας απλώνονται τριγύρω καθ΄όλη τη διαδρομή μέχρι την κορυφή της κοιλάδας.

Kameiros 1

ΚΑΜΕΙΡΟΣ (37 km από την πόλη της Ρόδου)

Η μικρότερη από τις τρεις αρχαίες πόλεις που απαρτίζουν τη Ροδιακή πολιτεία, βρίσκεται στο δυτικό μέρος του νησιού. Περισσότερο απομονομένη και συντηριτική από την εμπορική Λίνδο και την αριστοκρατική Ιαλυσό, διατήρησε τον αγροτικό της χαρακτήρα σε όλη την αρχαιότητα. Τα απομεινάρια της πόλης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του Ελληνιστικού πολεοδομικού σχεδιασμού, με υποδιαιρέσεις σε ζώνες δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, με διευθέτηση γύρω από τις φυσικές πλαγιές του λόφου, και με δρόμους σε τετραγωνική διάταξη.

Monolithos Kastro 1

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ (79 km από την πόλη της Ρόδου)

Το χωριό οφείλει το όνομα του σε μια τεράστια πέτρα η οποία βρίσκεται σε ένα μεγαλοπρεπή βράχο στη κορυφή της οποίας είναι το κάστρο. Εντός των τοιχών αυτού του απόρθητου φρουρίου βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγ. Γεωργίου με εκλεπτισμένες τοιχογραφίες.

Kalithea 1

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (10 km από την πόλη της Ρόδου)

Νότια του χωριού Κοσκινού, ενός ποικιλόχρωμα κτισμένου χωριού, απλώνεται η Καλλιθέα, παλαιότερα γνωστή για τις ιαματικές της πηγές. Η περιοχή είναι πλημμυρισμένη με υπέροχους κήπους, και οι απότομοι βραχώδεις ορμίσκοι προσφέρονται για καταδύσεις.

Epta Piges 1

ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ (33 km από την πόλη της Ρόδου)

Ενα αξιοθέατο φυσικής ομορφιάς με τη μοιρωδιά του πεύκου σε κάθε ανάσα. Ξύλινες γέφυρες και ποταμάκια ορίζουν την ατμόσφαιρα στις Επτά Πηγές. Χαλαρώστε και απολαύστε το ποτό ή το φαγητό σας δίπλα στα ρυάκια. Οσοι λατρεύουν την περιπέτεια μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος των μονοπάτιων ψάχνοντας για την αρχή της κάθε μίας από τις επτά πηγές.

Lindos 1

ΛΙΝΔΟΣ (47 km από την πόλη της Ρόδου)

Ενα μοναδικό διατηρητέο μνημείο, ένας λυτός συνδιασμός μεταξύ του μπλε ουρανού και θάλασσας και του εκτυφλωτικά άπρου χρώματος των παραδοσιακών σπιτιών, συνθέτουν μία ισχυρή πόλη της αρχαιότητας. Η καταπληκτική ομορφιά του κάστρου των σταυροφόρων, η Ακρόπολη της Λινδίας Αθηνάς στη κορυφή του λόφου, και οι πλακόστρωτοι δρόμοι του χωριού, αιχμαλωτίζουν τους επισκέπτες με ένα έξοχο τρόπο. Περπατείστε στα μικρά δρομάκια, ή επισκεφθείτε την Ακρόπολη με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας τα "Ταξί της Λίνδου" τα γαιδουράκια.

Prasonisi 1

ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ (100 km από την πόλη της Ρόδου)

Γι' αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα αλλά και αναζητούν την περιπέτεια με windsurfing, το Πρασονήσι, στο νότιο άκρο του νησιού είναι η ιδανική επιλογή. Η θάλασσα στην δυτική πλευρά είναι συνήθως κυματώδης δημιουργώντας μια ονειρική αντίθεση με την συνήθως ήρεμη θάλασσα στην ανατολική πλευρά. Μπορείτε να φθάσετε στο Πρασονήσι είτε μέσω της ανατολικής πλευράς του νησιού είτε μέσω της δυτικής. Δοκιμάστε και τους δύο τρόπους, τον ένα καθώς θα πηγαίνετε και τον αλλό στην επιστροφή σας, έστι ώστε να απολάυσετε και τις δύο μεγευτικές διαδρομές.